top of page

Op zoek naar een kerstgeschenk? 5 tips van Pottwal Publishers

Bijgewerkt op: 20 dec. 2021

Er is geen vriend zo loyaal als een boek, zeggen ze. Wat te denken van een vriend die een boek schenkt? Wij zetten met plezier vijf titels voor u op een rij voor onder de kerstboom.


Op zoek naar een hilarische roadnovel? Ontdek de nieuwe roman van Marnix Peeters.


Woutje Timmermans gaat voor zijn scriptie journalistiek op zoek naar Ursula Graurock, vermoedelijk CEO van de Bayerische Fleischwerke OHG. Hij krijgt hierbij hulp van het hoofdpersonage, de wat uitgebluste, depressieve, maar vermoedelijk paranormaal begaafde nachtwinkeluitbater Cherif Sese Seko. Gaan mee op zoek: Dikke Donny, die alles en meer over het nazisme weet, en Anamanda, belijderes van het spiritistische feminisme. Ursula Graurock wordt gevonden, maar zij is niet wie de zoekers hadden verwacht.


Op zoek naar een boek voor een gourmand of geschiedenisliefhebber? Reconstructie van de laatste zomer voor WOII door Jana Elza Wuyts & Marnix Peeters.


1939. Club Brugge degradeerde. En Lepe Peer uit Zevekote won de Tour. Op een rommelmarkt vonden Jana Wuyts en Marnix Peeters een Guide Michelin 1938-1939. Het werd het begin van een wonderbaarlijke tijdreis door het België van 80 jaar geleden: het land in zijn laatste zomer vóór het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.


Zo donker buiten is Marnix Peeters’ reconstructie van zijn moeders leven, haar laatste maanden en haar overlijden.


Zij was bescheiden, was van mening dat het beste leven zich in de schaduw afspeelt. Je doet wat je moet doen en wanneer je verdwijnt is het alsof je er nooit bent geweest, je hebt voetsporen noch vingerafdrukken achtergelaten, het leven is een voorbereiding op schim zijn. In die zin paste alzheimer wel bij haar: na de diagnose die zij al jarenlang vreesde, doolde zij steeds meer rond in de stille nevel die haar ging omgeven.Op zoek naar een boek voor wie van stilte en vergezichten houdt? Zei mijn vrouw bundelt korte verhalen, mijmeringen en reflecties van Marnix Peeters.


Op zijn berg in de Oostkantons schrijft Marnix Peeters over vrijheid, over vogels, over zijn leven als schrijver en huisman. Vooral ook over zijn vrouw, die de gesprekken aanvoert en die daarom overal de bewonderende blikken oogst. Zei mijn vrouw is een bundeling van die in Zeno verschenen vergezichten.


Op zoek naar een boek voor een dierenvriend? Dit waargebeurde sprookje vertelt het verhaal van Boef.


Jana Elza Wuyts ontmoet in Spanje een wilde berghond. Het schuwe dier laat zich door geen mens aanraken. Wanneer zijn leven in gevaar komt, kan ze niet van aan de zijlijn toekijken. Samen met haar man, schrijver Marnix Peeters, begint ze aan een aartsmoeilijke onderneming.


De papieren exemplaren zijn schaars geworden (bel op voorhand met het filiaal van je keuze om te checken).
Ben je al ingeschreven op de nieuwsbrief van Pottwal Publishers? Dat kan onderaan deze pagina. Weldra hebben wij weer een nieuwe verrassing voor je klaar.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page