top of page

Literaire schelm Marnix Peeters ontpopt zich tot poëtische ziel 

Achter elke sterke man staat een sterke vrouw. In het geval van Marnix Peeters heet zij Jana. Zij blijkt niet alleen een beeldige muze te zijn, maar ook een lucide denker. De zaken die Marnix als schrijver opmerkt, houdt zij tegen het licht. Marnix komt met een idee, zij tot conclusies.

In Zei mijn vrouw bundelt Marnix Peeters de gesprekken die hij voert met zijn vrouw. Deze reflecties over vrijheid, over vogels, over zijn leven als schrijver en huisman verschenen eerder als Brieven uit de Oostkantons, Marnix' reeks columns in De Morgen.

 

Zei mijn vrouw verschijnt bij Pottwal Publishers, een gloednieuw uitgeefinitiatief van Marnix Peeters, in samenwerking met WPG Uitgevers België.

 

Bij de aankoop van het papieren boek, krijgt de lezer een code voor het gratis downloaden van het e-boek.

  • ISBN: 978 90223 3395 2

  • 152 pagina's

  • vanaf € 18,50

 

Bestel via mrnx.ptrs@gmail.com

Fragment uit Zei mijn vrouw

Voorpublicatie in Knack

Mijn vrouw gaat geregeld bij de buurvrouw op bakles. Dat is plezierig, ook voor mij. Zij is geen keukenprinses, maar als ik haar nu met bakvormen en ander gerief hoor rammelen, weet ik dat er schitterende dingen op komst zijn. Onze buurvrouw is een bakwonder, en het is opvallend hoe snel je die kneepjes leert.

Foto Michiel Leen

Marnix Peeters & Jana Wuyts bij De Madammen, Radio 2

Interview De Morgen

Wie is die vrouw? Lezers van Marnix Peeters’ columns in De Morgen, nu gebundeld in een boek dat Zei mijn vrouw heet, vragen het zich soms af. Ja, ze heeft okselhaar. En neen, ze is geen keukenprinses. Ze heet Jana Wuyts (35).

Foto Wouter Van Vooren & interview Rik Van Puymbroeck

bottom of page