top of page

De jacht op Ursula Graurock: nu in de winkel

Bijgewerkt op: 17 okt. 2021

Een nieuwe Marnix Peeters zoals we hem kennen: doldriest, met de nodige vaart, alles op de korrel nemend en bijzonder grappig.


Woutje Timmermans gaat voor zijn scriptie journalistiek op zoek naar Ursula Graurock, vermoedelijk CEO van de Bayerische Fleischwerke OHG. Hij krijgt hierbij hulp van het hoofdpersonage, de wat uitgebluste, depressieve, maar vermoedelijk paranormaal begaafde nachtwinkeluitbater Cherif Sese Seko.


Gaan mee op zoek: Dikke Donny, die alles en meer over het nazisme weet, en Anamanda, belijderes van het spiritistische feminisme. Ursula Graurock wordt gevonden, maar zij is niet wie de zoekers hadden verwacht.Deze keer zijn de hoofdpersonages paranormaal, spiritistisch, feministisch, anti-woke en politiek incorrect. Dit levert - in combinatie met klankschalen en pandaworsten - de grappigste Marnix Peeters op tot nu toe.


Met zijn burleske roman laat de schrijver een ondergewaardeerd genre herleven: dat van de schelmenroman. Als een hedendaagse Tijl houdt hij ons de uilenspiegel voor en neemt hij de tijdgeest van preutsheid en overdreven politieke correctheid op de hak - in een taal die even sappig is als zijn verhalen.De voortreffelijke Kim DuChateau, doorgaans een mens van pennen en potloden, ging de voorbije weken als cineast aan de slag: hij maakte de trailer voor het boek.

Een greep uit de recensies:

"In De Jacht Op Ursula Graurock doet Marnix Peeters waar hij ook in zijn vorige romans in uitblonk: de wereld al grappend bij de lurven vatten en zich geen fluit aantrekken van wat die wereld daarvan denkt." - Stef Selfslagh in De Morgen
"Een dolle roadtrip" - Nadine Vanderlinden in Het Laatste Nieuws

De jacht op Ursula Graurock verschijnt bij De Arbeiderspers. Vind de roman in de boekhandel en online https://bit.ly/DeJachtOpUrsulaGraurock
0 opmerkingen

Comments


bottom of page