top of page

Marnix Peeters in de vragen van Proust


De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, ­evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: Marnix Peeters (52), schrijver en columnist van deze krant. Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
1. Hoe oud voelt u zich?

“Ik ben 52 en 16 jaar ouder dan mijn vrouw. Maar dat speelt niet. Ik ben nooit met leeftijd bezig geweest. Het enige is: je hebt een andere achtergrond, andere herinneringen. Als ik het heb over Johan en de Alverman, valt Jana uit de lucht, maar dat is niet erg. Het is wonderlijk waarom mensen zo’n zaak maken van leeftijds­verschil, ik snap dat niet. Zet mij aan een tafel met dertigers en ik voel mij vaak de jongste en gedraag me dan ook zo.


Lees het artikel in De Morgen (voor abonnees) of via deze link.0 opmerkingen

留言


bottom of page